Uoppdragne barn i butikken?

Uoppdragne barn i butikken? Barn som springer rundt reolene, river ned varer, dulter til deg og hyler så høyt at du ikke klarer å høre deg selv tenke.. Gjerne er de 2-3 stykker og gjerne i 5-8 års alderen..De er alltid i samme butikk som meg!! Uansett om det er på Kiwi eller H&M så er de der!! Sukker og melk,sukker og melk, sukker og melk, SUKKER OG MEEEEELK!!! Fortvilt prøver jeg å huske det viktigste jeg skulle handle. KLARER IKKE Å TA MEG, KLARER IKKE Å TA MEG!!  Hvor er foreldrene til disse barna? Pølse og melk, nei sukker og melk!! Ser meg rundt. Er de her alene? Sukker og DER ER DE(!!) melk... Ser de ikke hva barna driver med?? Virkelig?? Nok en gang suser de forbi meg, river tak i handlevogna mi mens de runder reolen på nytt. 
Mor står med hodet god plantet i ostedisken mens far endelig ser seg rundt. Jeg plukker med meg en kartong melk. Da er det bare sukker igjen, så kan jeg komme meg ut herfra. Amalie!! Mats!! Barna løper for livet bort til far. Endelig skal han be de slutte! ENDELIG!! Vil dere ha blåbær- eller bringebær Biola? 
Blåbær! Klarer ikke ta meg!!! 
Virkelig?? Var det alt? Var det det eneste far bekymret ser over? Biola? Jeg drar med meg sukkeret å småspringer mot kassa. Kanskje jeg plukker med meg en sjokolade på veien. Hmmm...Stratos eller melkesjokolade? Jeg hører barna komme nærmere... Stratos kanskje, eller Kindersjokolade? Plukker med meg to små Kinder og går tilbake mot kassa igjen..Er et mulig? De er før meg i køen jo.. Kan jeg få en tyggis mamma? Mamma? MAMMA? Mor legger varer på båndet å småprater med far om hvor hyggelig det var å drikke kaffe med tante i lunsjen. MAMMA?? Kan jeg få tyggis?? Selvfølgelig, god jenta mi. Jeg biter tenna sammen. Jeg vil å ha mamma!! Nei, dere får bare en pakke, og den får dere dele! Plutselig bryter 3.verdenskrig ut i tyggishylla. En gråter, en slår og en setter seg ned på gulvet. Far plukker med seg en tilfeldig pakke tyggis og betaler. Endelig var det min tur. Pose? Pose? Ehh. ja, en pose takk! Hodet mitt er helt tomt. Ved siden av meg står mor og pakker varer mens barna henger over henne. Gi meg tyggisen!! Hvor er tyggisen?? Den ene klatrer opp for å lete gjennom varene. Unnskyld, jeg skulle gjerne fått pakket varene mine...? Jeg smiler til mor i håp om at hun skal be barnet flytte seg. Hun smiler tilbake, snur seg og pakker videre.

Jeg er selv mor til 3 barn, og de har alltid fått høre både av meg og pappa at dersom de skal være med på butikken skal de oppføre seg pent. For meg handler dette om respekt for andre mennesker. Dersom jeg vet at minsta er trøtt og sutrete etter barnehagen drar vi hjemom før vi drar i butikken. Vi tar oss litt å drikke å kanskje en frukt før vi stikker til Kiwi for å handle. Selvsagt har det hendt seg at hun har slått seg vrang i butikken, men da får hun ikke være med neste gang, enkelt og greit. Å belønne barn med godis og tyggis er jo som å fortelle de at det de gjør er helt supert, og at de gjerne må gjøre det neste gang også. 

Enden på visa var ihvertfall at jeg kom hjem med halvparten av det jeg egentlig skulle handle, og var nødt å dra tilbake.. 
Kan godt hende at det er fordi jeg selv er mor at jeg legger så godt merke til disse barna. Skjønner bare ikke hvordan de alltid ende opp i samme butikk som meg. 
Noen som kjenner seg igjen, eller er jeg bare supersær når det kommer til dette??

 

6 kommentarer

BAS

15.04.2016 kl.16:17

Jepp, har du vært å handla sammen med meg? På Coopen syns ungan mine at den lille handlevogna er kjempe fin farkost som går kjempe fort ;) Å leke gjemsel er ekstremt morsomt! og så glemte jeg nesten at å leke spion er enda morsommere.... ehhh.... Alt for at jeg selv skal få handle i fred og ro :D Hører jo ikke slik STØY...lukker bare øran ;) LOL

SimulatorFrue

15.04.2016 kl.16:38

BAS: hahahaha!!!!???? ingen regel uten unntak????

VOLVER

15.04.2016 kl.19:53

Jeg er så enig! Uoppdragne unger er det verste jeg vet, man må da kunne ha et snev av kontroll på dem når man er ute på offentlige steder.

SimulatorFrue

15.04.2016 kl.19:56

VOLVER: Ja jeg blir sprø! Tenker litt på hvordan de har det hjemme når de tillater slikt ute blant folk..huff å huff!!

Hans

16.04.2016 kl.15:14

Det finnes også ekstremt veloppdragne unger. Husker en gang i en Rema 1000 butikk at jeg greide å komme borti en hylle med tyggispakker så de falt på gulvet, før jeg rekker å plukke den opp så sier en ti år gammel gutt at han kan plukke dem opp for meg.. Fikk nesten sjokk men ble veldig takknemlig selvfølgelig. Men det er noe annet når jeg måtte høre hylende unger på en Peppes Pizza restaurant mens jeg satt og ventet i tyve minutter på en pizza jeg skulle få med. Mye bråk og løping i restauranten. Måtte holde meg for ørene noen ganger.

SimulatorFrue

16.04.2016 kl.18:40

Hans: Ja de skal ha ros de barna som er slik!! Ikke alle som ville gjort det samme..
Koselig med bråkete barn når man MÅ sitte å vente på den pizzaen. :) Tiden går plutselig veeeeeldig sakte. ;)

Skriv en ny kommentar

SimulatorFrue

SimulatorFrue

36, Nannestad

Mor til 3, gutt på 14, gutt på 13 og jente på 5. Bruker dagene på å holde hus og barn rene og fornøyde, og ikke minst støtte mannen min i alt han finner på hva angår flysimulator..

Kategorier

Arkiv

hits