Black Friday

De siste årene har Norge tatt til seg ennå en amerikansk tradisjon. Sammen med Halloween og Valentines Day har Black Friday tydeligvis kommet for å bli.
Black Friday i Norge?? Dette tar kaka!! Hvorfor i alle dager skal vi ha Black Friday i Norge?? 

Handelsstanden vet å legge til rette for at det norske folk skal benytte seg av gode tilbud og legge igjen penger i kassa. Knallgode tilbud!! Tenkte faktisk å kjøpe meg en ny vaskemaskin nå på fredag etter å ha sett et kjempegodt tilbud i en kundeavis. Fant ut jeg skulle slå på tråden til den aktuelle butikken( la oss kalle den Expert...) for å forsikre meg om at de hadde tatt inn denne vaskemaskinen. Joda de hadde tatt den inn.. De hadde 1(!!!) på lagret klart til dagskuppet på Black Friday.  Handelsstanden vet å lure det norske folk til å legge penger i kassa hvertfall.

Uansett, Black Friday har jeg lite til overs for at vi skal adoptere hit til Norge. Hvorfor i alle dager skal vi ha Black Friday når vi ikke feirer Thanksgiving?
Black Friday er jo som kjent fredagen etter Thanksgiving. Her i Norge har jo butikkene Black Friday tilbud hele uka.. Friday folkens, FREDAG!!!
I forbindelse med Thanksgiving i USA har det gjennom tidene vært vanlig at folk har tatt seg fri fra jobb fredagen etter slik at de kunne få seg en etterlengtet langhelg. Denne ble ofte brukt til å starte julehandelen. I og med at det derfor ble ubeskrivelig mye trafikk fikk denne fredagen navnet Black Friday av bussjåfører og politi. Handelsstanden gikk fra røde tall til sorte (Black) og kunne endelig skimte profitt.
Skal vi ha Black Friday må vi nesten ta Thanksgiving med på kjøpet. 

Så hvorfor Black Friday i Norge? Kan vi ikke la disse amerikanerne ha tradisjonene sine i fred? Nei, jeg slår et slag for Giving Tuesday og det synes alle andre burde også! Skal vi først ta til oss amerikanske tradisjoner kan vi like greit gjøre noe som hjelper de som trenger det, spesielt på denne tiden av året.
Giving Tuesday er første tirsdag etter Thanksgiving og er en dag man gir tilbake. 
Jeg utfordrer derfor alle til å gi litt tilbake denne Giving Tuesday'en! 

Stiftelsen Hjerterom 
Kontonr. 1254 05 93211


Les mer på http://www.facebook.com/Stiftelsen.Hjerterom

 

2 kommentarer

Heia Mamma

23.11.2016 kl.22:47

Enig, skal vi først adoptere noe fra USA, så kan vi jo adoptere noe som ikke handler om penger! Giving Tuesday eller thanksgiving framfor hekser og pengebruk <3 Slenger litt penger til mine veldedigheter jeg, var en stund siden sist <3

SimulatorFrue

23.11.2016 kl.22:55

Helt enig!???? Får være måte på hvor mye penger man skal bruke når man tenker på de som ikke har så mye. Kjøpmennene gnir seg i hendene??

Skriv en ny kommentar

SimulatorFrue

SimulatorFrue

36, Nannestad

Mor til 3, gutt på 14, gutt på 13 og jente på 5. Bruker dagene på å holde hus og barn rene og fornøyde, og ikke minst støtte mannen min i alt han finner på hva angår flysimulator..

Kategorier

Arkiv

hits